NEWSLETTER

Here we share our ideas

ANDERSON RESIDENCE

This house is one of the original model units in the community of Mona heights in Kingston Jamaica. This housing development was built in the 1960s and is the most successful housing development in the history of social housing projects in Jamaica. The size of the original rooms of this units have proven to be inadequate for modern living and the owners sought to improve the external appearance and enlarge rooms to suite the need other family. This project is a renovation and expansion to a modern aesthetic design to be executed in phases as resources become available to client.

READ MORE

ARUAC RESIDENCE

Located in South Valsayn, Trinidad, the language of this family home is a modern take on the Mediterranean revival style which is known for its grandeur and asymmetrical visual elements. This four-bedroom home was designed to present a stately frontage along two faces of a corner lot while cradling a hidden oasis in the backyard. Employed in this design are sustainable features such as, rain water harvesting, solar water heating, provisions for solar panels, permeable hard surfaces, LED lighting, to name a few.

As with all our projects, we paid close attention to the client’s budget, wants and needs throughout the design stages to enable the clients to “Dream it Real” – R. Santo.

READ MORE

WHITEHOUSE BEACH CLUB HOUSING

YEAR : 2017 LOCATION : Westmoreland, Jamaica CATEGORY : Residential

READ MORE

DUNDER HILL

This project is a three storeyed, compact, four-bedroom duplex unit in Junction, St Elizabeth, Jamaica. This duplex is designed to fit naturally with the steep slope of the site while enabling every space towards the magnificent views of the island’s southern plains towards the Caribbean Sea. The units are tropical modern in its appearance and designed to be used as a vacation home for long term rentals.

READ MORE

DENNIS RESIDENCE

This house is a tropical modern home designed with internal courtyards and nestled into the hillsides of Stony Hill, St Andrew in Jamaica. The house is designed as single family home with five bedrooms over two levels with courtyard space off the main entry, located in between the living and dining room spaces to allow for maximum light and ventilation to flow throughout the house. This creates spaces that are perfect and full of light and natural air for entertaining.

READ MORE

BRUCES COVE RETIREMENT

This is a retirement village on the west coast on the island of Jamaica. This is one of the first retirement facilities to be built on the island. This project includes 18 two-bedroom units in three clusters with disabled and assisted living facilities for retirees, along with nursing stations and physiotherapy and exercise facilities. This facility is built on a slope and includes disabled access between each cluster while allowing each unit to have a view towards the sea. The provided facilities include restaurants and commercial shops as well as other amenities associated with assisted and retirement living.

READ MORE

WHITEHOUSE BEACH CLUB

YEAR : 2017 LOCATION : Westmoreland, Jamaica CATEGORY : Residential

READ MORE

BAIR RESIDENCE

This project is a pool and entertainment extension to an existing home in Jack’s Hill in Kingston, Jamaica. This extension is designed to keep large functions with three levels that include swimming and bar areas along with pool table and private bedroom for overnight guests.

READ MORE

THOMPSON RESIDENCE

YEAR : LOCATION : CATEGORY :

READ MORE

SOARES RESIDENCE

The Soares Residence is located in the north coast parish of Portland, Jamaica, overlooking the clear waters of the Caribbean Sea. The house is designed as a modern tropical home that is responsive to our Caribbean Climate with deep overhangs which shade exterior walls and with a transparent design, which allows for excellent cross ventilation while maintaining strong vertical and horizontal lines for a modern feel. The house contours to the sloped hill which it sits on with a split level to the rear of the house with a private studio space below and with a viewing deck which cantilevers out above capturing the experience of being on the seas.

READ MORE